Hektiska jultider för Sveriges främsta Gosskör

By 26 november, 2008Pressmeddelande

Det är hektiska tider för 70-årsjubilaren Stockholms Gosskör och dess nya konstnärliga ledare Karin Skogberg Ankarmo.

 

För första gången leder hon körens samtliga 150 korister vid årets traditionella julkonserter i Gustaf Vasa Kyrka.

Som vanligt för Stockholms Gosskör ligger ribban högt och december månad är fullspäckad med konserter och företagsevenemang. Söndagen den 7 december framträder Konsertkören i Seglora Kyrka på Skansen med två halvtimmeslånga adventskonserter. Det blir startskottet på en hektisk månad som kulminerar den 16 och 17 december, då de traditionella julkonserterna äger rum i Gustaf Vasa Kyrka. För körens nya konstnärliga ledare, Karin Skogberg Ankarmo, blir det första gången hon leder samtliga körgrupper hos sin nya arbetsgivare. Hon efterträder Roland Nilsson, legendarisk, konstnärlig ledare av Stockholms Gosskör i inte mindre än 40 år. De traditionella julkonserterna i Gustaf Vasa Kyrka blir således ett stort elddop för Karin, då många trogna åhörare kommer att lyssna extra noga.

Karin är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan, är kantor och organist i Immanuelskyrkan, ordförande i Svenska Kyrkans Gosskörsförening och medförfattare till sångböcker för barn. En imponerande meritlista som genererat värdefulla kunskaper och erfarenheter, vilket är ovärderliga tillgångar när kören ger sig ut på nya musikaliska äventyr.

Tillsammans med körens två andra lärare, Daniel Möller och Helle Rosenborg, kommer Karin att leda de olika körgrupperna.
I en kommentar säger Karin:

 ”Det är jätteroligt att få leda Stockholms Gosskörs samtliga grupper vid samma konsert! Vi har jobbat stenhårt under hösten och jag ser fram emot de här konserterna. Programmet i Gustaf Vasa Kyrka innehåller traditionell julmusik med verk av bl.a. Otto Olsson, Abbé Vogler, G. F. Händel och Pererik Moraeus, för att nämna några. December blir en hektisk månad, men samtidigt väldigt utvecklande för både mig och mina korister. Det märks att det är en ungdomskör av allra högsta internationella klass.”

För ytterligare information:
Hugo Österlund, PR- och sponsoransvarig
Mobil: + 46 730 94 90 62, E-mail: hugo@stockholmsgosskor.se

Karin Skogberg Ankarmo, Konstnärlig ledare
Tel: 08-650 05 18, E-mail: karin@stockholmsgosskor.se

För pressbilder, se: http://www.stockholmsgosskor.se