Karin Skogberg Ankarmo i debut

By 7 oktober, 2008Pressmeddelande

Stockholms Gosskör firar inte bara 70-årsjubileum i år utan har också fått en ny konstnärlig ledare och dirigent.

Roland Nilsson, som lämnar kören efter 40 år har överlämnat det musikaliska ledarskapet till Karin Skogberg Ankarmo. Därmed har kören fått sin tredje musikaliska ledare sedan starten 1938.

Karin är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan, är kantor i Kungsholms kyrka och organist i Immanuelskyrkan, ordförande i Svenska Kyrkans Gosskörsförening och medförfattare till sångböcker för barn. En imponerande meritlista som genererat värdefulla kunskaper och erfarenheter, vilket är ovärderliga tillgångar när kören ger sig ut på nya musikaliska äventyr. Ribban ligger redan högt, vilket är en utmaning i sig men det är samtidigt en källa för inspiration och nytänkande. Den första tiden har dock ägnats åt att lyssna, lära känna korister i alla åldrar och ta hand om ett trettiotal förväntansfulla småknattar som klarat av höstterminens inträdesprov.

Karin gör sin första konsert som konstnärlig ledare för Stockholms Gosskör i Kungsholms Kyrka lördagen den 18 oktober kl 16.00. Det är just i Kungsholms Kyrka som Karin var verksam som organist och körledare innan hon tackade ja till jobbet som konstnärlig ledare för Stockholms Gosskör. I en kommentar säger Karin:

”Det känns jättekul att få leda Sveriges bästa gosskör. Det är en kör av allra högsta internationella klass och det är en stor utmaning för mig att göra den ännu bättre och framför allt mer synlig runt om i både Sverige och världen. Konserten i Kungsholms Kyrka kommer att bli väldigt speciell för mig och repertoaren bjuder på klassisk skönsång med verk av bl.a. Bach, Grieg och Rutter. Jag ser fram emot den här debuten med tillförsikt.”

För ytterligare information:
Marcus Teilman, PR- och sponsoransvarig
Mobil: + 46 739 22 72 57, E-mail: marcus@stockholmsgosskor.se

Karin Skogberg Ankarmo, Konstnärlig ledare
Tel: 08-650 05 18, E-mail: karin@stockholmsgosskor.se Internet: http://www.stockholmsgosskor.se