Stockholms Gosskör redo för Sverigeturné!

By 21 oktober, 2009Pressmeddelande

Premiärkonsert i Vårgårda och avslutning i Motala

 

Stockholms Gosskör under ledning av Karin Skogberg Ankarmo har nu repeterat färdigt inför årets Sverigeturné, som inleds den 29 oktober. Konserter kommer att hållas i Vårgårda, Göteborg och Motala.

På programmet står verk av bl.a. Gabriel Fauré, Felix Mendelsohn, Otto Olsson och Whitacre. Detta blir den konstnärlige ledaren Karin Skogberg Ankarmos första turné med gosskören, som hon tog över för ett år sedan. Så här kommenterar hon inför turnén:

”Det känns bra inför färden. Vårgårda blir en fin inledning och sen får vi chans att konsertera i Göteborg, i Örgryte närmare bestämt. Mina korister ser också särskilt fram emot konserten i Motala där kören sjungit tidigare. De minns framför allt all den värme och uppskattning de fått av både publik och församling. Det här ska bli en rolig och spännande turné, speciellt eftersom det är första gången jag är ute på långresa med kören.”

Tidigare i år har kören bl.a. medverkat som huvudkör vid den stora internationella körfestivalen Pueri Cantores. Dessutom gjorde kören ett bejublat framträdande i SVT’s direktsända program Allsång på Skansen.

För ytterligare information:

Hugo Österlund, Ordförande Stiftelsen Stockholms Gosskör Mobil: +46 (0)738 00 66 23, E-mail: hugo@stockholmsgosskor.se

Karin Skogberg Ankarmo, Konstnärlig ledare
Tel: +46 (0)8 650 05 18, E-mail: karin@stockholmsgosskor.se

För pressbilder etc, se Press på: http://www.stockholmsgosskor.se