Stockholms Gosskör släpps på Sony Musics samlingsskiva

By 15 november, 2013Pressmeddelande

Sony Classical Music Germany har idag lanserat dubbel-CD:n Landlust Weihnachtszeit med Stockholms Gosskörs framförande av ”Jul, Jul, strålande jul” som ett av spåren.

Albumet ges ut av Sony Music Entertainment Germany GmbH i Schweiz, Tyskland och Österrike i samband med livsstilsmagasinet Landlust och är en dubbel-CD med de allra mest välkända julsångerna i Europa. Andra artister som medverkar på albumet är Royal Philharmonic Orchestra samt välrenommerade gosskörerna Thomanerchor Leipzig och Dresdner Kreuzchor.

– Det känns väldigt roligt och stimulerande att Sony Music väljer att ta med ett svenskt julstycke och vi är stolta över att de valt just Stockholms Gosskörs version av ”Jul, Jul, strålande jul”! Vi genomförde vår jubileumsturné i bl.a. Tyskland och Österrike så det är extra spännande att vi nu ges ut på den kommersiella marknaden i dessa länder, säger Karin Skogberg Ankarmo, konstnärlig ledare för Stockholms Gosskör.

Stockholms Gosskör är Sveriges största gosskör och består av totalt ca 130 korister i olika körgrupper från 8-40 år. H.M. Drottning Silvia är körens beskyddarinna och senast i maj i fjol sjöng kören vid H.K.H. Prinsessan Estelles dopmottagning på Stockholms Slott och delar ur sopranstämman sjöng vid Nationaldagsfrandet på Skansen i år. Kören är inte bara känd i Sverige utan i hela Europa. Stockholms Gosskör firar i år sitt 75-årsjubileum.

För Stockholms Gosskör pågår annars förberedelserna för fullt inför årets Jubileumsjulkonserter, då den mest uppskattade repertoaren genom de 75 åren skall framföras i Gustaf Vasa kyrka den 19 och 20 december. Givetvis kommer även ”Jul, Jul, strålande jul” att framföras, men även ett uruppförande skrivet av Mårten Jansson och tillägnat Stockholms Gosskör.