Våren 2010, Stockholms Gosskör letar sig in i nya rum, bl a på NK och i ishockeyrinken!

By 3 februari, 2010Pressmeddelande

Våren 2010, Stockholms Gosskör letar sig in i nya rum, bl a på NK och i ishockeyrinken!

 

Den traditionella bilden av prydliga och rakryggade pojkar i vita skjortor kommer att ses i helt nya sammanhang. Stockholms Gosskör kommer under våren att göra flera uppträdanden utanför de kyrkliga sammanhang de oftast förekommer i. Dessutom kommer flera spännande samarbeten genomföras med bl.a Stockholms Akademiska Orkester, Nicolai Dunger och Anna Järvinen.

Stockholms Gosskörs målbrottskör samt några barnsolister från Diskantkören medverkar i Benjamin Brittens Noas Ark i Kungsholms kyrka lördag den 6 feb. Eftersom medverkandeantalet är närmare 150 sångare och instrumentalister är konserten är dubblerad och går av stapeln både kl 13 och kl 15. Musikdramat berättar på ett medryckande sätt den bibliska berättelsen. Bland de medverkande kan nämnas Jan-Åke Hillerud som Gud, Hans- Ove Olsson som Noa och Ann-Marie Bodén som Noas fru. Lilla Akademin står för orkestern och Stockholms Stifts för körerna och barnsolisterna. Dirigerar gör Karin Skogberg Ankarmo och Ingrid Damstedt-Holmberg.

Mars månad blir sedan hektisk. Den 21 mars framförs Rutters Magnificat, som är precis som titeln låter – Magnifikt! I denna konsert gör kören även framträdande med artisterna Anna Järvinen, Christopher Sander och Nicolai Dunger. I veckan därpå kan man även ta en tur till Björkängshallen och lyssna på några sånger med kören i samband med en internationell ishockeyturnering för ungdomar, eller möta kören under shoppingrunda på NKs nya barnplan.

Våren toppas förstås med den igenkännbara Vårkonserten där körens alla grupper sjunger både för sig och tillsammans. Denna konsert kommer att ha starka inslag av filmmusik och musikal. Till sommaren deltar Stockholms Gosskörs Diskantkör i Gosskörfestivalen i Jönköping, som anordnas av Svenska Kyrkans Gosskörförening. Dessutom åker Konsertkören på turné till S:t Petersburg och Åbo.

För ytterligare information:
Hugo Österlund, PR- och sponsoransvarig
Mobil: + 46 730 94 90 62, E-mail: hugo@stockholmsgosskor.se

Karin Skogberg Ankarmo, Konstnärlig ledare
Tel: 08-650 05 18, E-mail: karin@stockholmsgosskor.se Internet: http://www.stockholmsgosskor.se